Nieuws September 2019

14-09

Barça - Valencia 5-2

Barça moest de thuiswedstrijd tegen Valencia winnen om in het spoor te blijven van de koplopers. De blessure van Semedo bleek achteraf mee te vallen, zodat hij toch in de basis kon starten.
De start was overweldigend. Binnen twee minuten wist het 16-jarige talent Ansu Fati na een assist van Frenkie de Jong al het net te vinden. En het werd nog mooier. In de 7e minuut waren de rollen omgedraaid toen Frenkie de Jong scoorde op aangeven van Ansu Fati. Na een kwartier wist de youngster zelfs bijna de derde te maken, maar hij mikte millimeters naast. Het du Ansu Fati-de Jong groeide ook uit tot de smaakmakers van de eerste helft.
Hoewel Valencia nauwelijks aan de bal kwam, wisten zij toch in minuut 27 uit het niets de 2-1 te scoren. De VAR moest er aan te pas komen om de in eerste instantie afgekeurde goal toch goed te keuren.
Na de rust wederom een snelle goal van Barça. Het was Piqué, die attent reageerde toen Cillessen een schot van Griezmann losliet. Semedo raakte twee minuten later de paal en dat leek de opmaat voor de definitieve knock-out van Valencia. Wat ook gebeurde.
Luis Suárez viel in en vierde zijn rentree op met een zeer snel doelpunt, één minuut na zijn invalbeurt. Gevolgd door nog een goal in minuut 82, waarmee hij bewees weer helemaal terug te zijn. In de laatste seconde wist Valencia zowaar nog een tegengoal te scoren, waardoor de eindstand uiteindelijk 5-2 werd.
Kortom, een makkelijke overwinning die hopelijk gevolgd kan worden door een succesvol eerste optreden in de Champions League tegen Borussia Dortmund.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Frenkie de Jong (70. Rakitic), Arthur (72. Vidal), Perez, Griezmann, Ansu Fati (60. Luis Suárez)

2: 1-0 Ansu Fati
7: 2-0 Frenkie de Jong
52: 3-1 Piqué
61: 4-1 Luis Suárez
82: 5-1 Luis Suárez