Nieuws Mei 2009

10-05

Barça - Villarreal 3-3

FC Barcelona is nog geen landskampioen. De Blaugranas konden zondagavond de 19e titel uit de historie, de 3e van deze eeuw, de 1e sinds 2006 binnen halen maar slaagde hierin niet.

Barça was vooraf gewaarschuwd. Villarreal verliet vorig seizoen Camp Nou nog als winnaar, 1-2 werd het destijds. Vandaar dat Barcelona meteen fel van start ging en al na 11 minuten op voorsprong kwam door doelpuntenmaker Keita. Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht, maar Villarreal nam zowaar het initiatief over en kwam dan ook op gelijke hoogte. De bask Llorente was hiervoor verantwoordelijk. En hiermee was het nog niet gedaan. Kort erna was het de Italiaan Rossi die met een kopbal van dichtbij Valdes dwong om misschien wel zijn mooiste save van het seizoen te maken.

Hierna was Barça gelukkig weer bij de les en werd het initiatief weer overgenomen. Een snel genomen vrije trap kwam bij Iniesta. Die kon de bal in tweede instantie voor het doel krijgen, waar Eto'o maar weer eens op de goede plaats stond. Dit leek ook de ruststand te worden maar hier dacht Alves toch anders over. In de laatste minuut van de eerste helft krulde hij een vrije trap fraai om de muur en liet Lopez kansloos.

Na rust was het dus vooral genieten van deze voorprong. Het uitverkochte Camp Nou juichte de ploeg van Pep Guardiola de hele tweede helft toe en ook de wave werd weer van stal gehaald. Op het veld was Barcelona heer en meester en liet enkele fraaie hoogstandjes zien. Xavi was ook trefzeker maar zijn doelpunt werd volledig ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Een beslissing die tot grote gevolgen zou leiden. Tot de scheidsrechter een lichte duwfout van Abidal in de 16 met een strafschop en een rode kaart bestrafte. Allebei wat zwaar bestraft maar het kon op deze manier uitgelegd worden. Hierna werd het nog een kwartier billen knijpen. Barça was even de weg kwijt en probeerde de voorsprong over de meet te dragen. Hier leek het in te slagen maar in de tweede minuut van de blessuretijd kreeg het alsnog de deksel op de neus. Opnieuw was het Llorente die roet in het eten gooide. Kortom een enorme teleurstelling die geen grote gevolgen hoeft te hebben. Door het verlies van Real Madrid tegen Valencia is de voorsprong zelfs met een punt toegenomen. Maar een mix van eigen falen en een dwalende arbitraal kwartet deden vanavond  Barça toch een beetje de das om. Dan moet het volgende week op Mallorca maar gebeuren!

FC Barcelona : Valdes, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Toure, Xavi, Keita, Iniesta, Eto'o, Messi

Villarreal : Lopez, Venta, Gonzalo, Godin, Capdevila, Cani, Ibagaza, Pires, Rossi, Llorente