Nieuws November 2018

04-11

Barça wint bij Rayo

Een levendig Campo de Fútbol de Vallecas begroette de koplopers in LaLiga op zaterdagavond. Barça was vol vertrouwen na de winst in El Clasico van vorige week. Na 10 minuten werd Jordi Alba met een mooie pass in de ruimte gevonden. Alba trok de bal bij de achterlijn terug op Luis Suárez, hij schuift de bal droog in het doel, 0-1!. Barça had hierna de controle en het eerste schot van Rayo werd na 30 minuten door Pozo naast het doel geschoven. Rayo gaf niet op en diezelfde Pozo krult de bal vanaf de rand van het strafschopgebied buiten bereik van Ter Stegen binnenkant paal binnen.1-1. (35”).

Dit was ook de ruststand. In de 2de helft werd de wedstrijd meer open en beiden teams kozen de aanval. Rafinha omzeilde de buitenspelval maar zijn schot ging naast. Aan de andere kant ging Raúl de Tomás alleen op Ter Stegen af maar zijn inzet werd door een wereldredding van de Barça keeper gestuit.

Suárez had ook nog een grote kans, maar zijn afstandsschot kwam op de paal terecht. Dat gebeurde ook aan de andere zijde maar , hier stond Alvaro klaar om de bal in het doel te schuiven, 2-1 (57”).

Ernesto Valverde bracht na een uur de wissels Munir en Arturo Vidal in.

Beloning

Rayo werd moe door het hoge tempo, een mooie bal van Munir op Suárez maar zijn schot werd gekeerd. Barça ging vol voor de gelijkmaker. Een hoge voorzet werd door Piqué terug gekopt en gelijk door op Ousmane Dembélé in het net gevolleerd, 2-2! ( 87”). Barça ruikt de overwinning.

Een prachtige lange pass van Sergi Roberto richting het doel, Suárez is er als de kippen bij om de bal in 1 keer in het doel te schuiven, 2-3! (90”).

Barça heeft veerkracht getoond en hard gewerkt voor deze overwinning, met als mooie beloning de 3 punten!.