Nieuws Januari 2022

21-01

Barcelona klaar in de Copa

Na het verlies in El Clasico om de Supercopa in Saoedie Arabie heeft FC Barcelona rustig toe kunnen werken naar de confrontatie tegen Athletic Bilbao in de achtste finales van de Copa del Rey. Nico, de nieuwe nummer 14, is definitief overgeheveld naar de hoofdmacht, Braithwaite is weer terug in de selectie na langdurig blessureleed en Dembele is voorlopig verwijderd uit de selectie vanwege zijn halsstarrige houding omtrent het wel of niet verlengen van zijn contract.

FC Barcelona is titelhouder af na een boeiende wedstriijd tegen Athletic Bilbao (3-2). De Basken begonnen furieus aan het duel wat al vrij snel resulteerde in een voorsprong. Muniain krulde de bal perfect over Ter Stegen heen.

Na achttien minuten was er weer evenwicht in de score, winteraankoop Ferran Torres speelde zich prima vrij in het strafschopgebied en passeerde op schitterende wijze de Baskische doelman Agirrezabala .

In de tweede helft bleef het een boeiend schouwspel. Het duurde lang voor de beslissing in dit duel zou vallen. DE Basken hadden het betere van het spel. Dit resulteerde in de slotfase in een voorsprong. Inigo Martinez was het eindstation van een scrimmage voor het doel van Barcelona. Hij frommelde de bal in het doel. Het duel leek beslist mede door een treffer van Berenguer maar de VAR greep in. Doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Pedri had nog iets in petto! In de dying seconds van de wedstrijd zorgde hij met zijn gelijkmaker voor een verlenging.

In die verlenging ging op advies van de VAR de bal in de 107e minuut op de stip vanwege hands van Jordi Alba. Muniain schoot de penalty onberispelijk binnen. In het vervolg kwam Torres nog tot scoren voor Barcelona, maar die treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. De bekerhouder slaagde er daarna niet meer in om een strafschoppenserie af te dwingen. Barcelona kreeg nog extra zout in de wonden gesmeerd door het uitvallen van Ansu Fati met een spierblessure welke hem ongeveer twee maanden aan de kant houdt.