Nieuws Maart 2019

17-03

Betis - Barça 1-4

Barça heeft zondagavond de koppositie verstevigd door het uitduel met Betis Sevilla met 1-4 te winnen.

De Andalusiërs, met voormalig blaugranas Marc Bartra en Cristian Tello in de basis, begonnen fel aan het duel en kregen via Tello en Jesse kansen, in een rommelige openingsfase. Toch kwam Barça na ruim een kwartier op voorsprong door een vrije trap van Lionel Messi, verkregen na een overtreding op Arthur, nét buiten het strafschopgebied. La Pulga plaatste de bal in het uiterste hoekje en zorgde zo voor 0-1. Enkele minuten later mocht de Argentijn wederom een vrije trap nemen, maar keeper
Pau Lopez bracht knap redding. Betis gaf zich nog niet gewonnen en kwam er bij tijden gevaarlijk uit, maar wist hier geen gebruik van te maken. Naarmate de eerste helft verliep, kreeg Barça wat meer grip op het duel. In de extra tijd van de eerste helft werd Luis Suárez diep gestuurd, die op zijn beurt Messi bediende. La Pulga twijfelde geen moment en verdubbelde de voorsprong voor de Catalanen.

Ook na rust kwam de thuisclub goed uit de startblokken. Echt gevaarlijke kansen kreeg Betis niet. Barça kon de aanvallen van Betis eenvoudig pareren. Na iets meer dan een uur stuurde Gerard Piqué Suárez weg, die eenvoudig drie verdedigers omspeelde en voor 0-3 zorgde. Een kleine tien minuten voor tijd voor tijd maakte Loren namens Betis nog wel de aansluitingstreffer. De vreugde in Sevilla was van korte duur. Slechts enkele minuten later wist Messi met een stiftballetje de 4-1 op het scorebord te zetten. In La Liga heeft Messi nu in 45 duels 3 doelpunten of meer gescoord.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Alba, Lenglet, Piqué, Sergi Roberto,
Rakitić (87’ Aleña), Arthur (64’ Semedo), Busquets, Vidal, Suárez (90’ Coutinho), Messi.