Nieuws Februari 2021

07-02

Betis - Barça 2-3

FC Barcelona heeft op zondagavond een lastige overwinning behaald op bezoek bij Real Betis. Na een achterstand keerde Barcelona na rust het tij door een goede invalbeurt van Lionel Messi. Trincao kroonde zich vlak voor tijd tot matchwinner, waardoor Barça op doelsaldo tweede staat.

Barcelona kwam in Sevilla al in de eerste helft op achterstand door een treffer van Borja Iglesias, die op aangeven van Fekir de bal binnen kon schuiven. Eerder was Araújo al geblesseerd uitgevallen bij Barça. Na bijna een uur spelen keek Barça nog altijd tegen een achterstand aan, dus was het tijd om Lionel Messi te brengen. Slechts enkele minuten na diens invalbeurt schoot Messi de bal hard en laag binnen, waardoor het 1-1 stond.

Barça bleef drukken en dat werd even later beloond, toen Victor Ruiz op knullige wijze de bal toucheerde en zo een eigen doelpunt scoorde. Ruiz was echter nog niet klaar met scoren, want even later sloeg hij aan de overkant toe met een mooie kopbal, waardoor het al snel weer 2-2 was. Barcelona leek dus puntenverlies te lijden, maar wist dit te voorkomen door een ziedend schot van Trincao in de kruising. Dankzij de treffer van de Portugees wint Barcelona opnieuw, waardoor het de zegereeks verlengd en een goede generale repetitie heeft getroffen voor het Copa del Rey-duel tegen Sevilla dat midweeks afgewerkt zal worden.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Alba, Lenglet, Araújo ('11 De Jong), Mingueza; Puig ('57 Messi), Busquets ('78 Umtiti), Pjanic ('57 Trincao); Braithwaite ('46 Pedri), Griezmann, Dembélé