Nieuws September 2011

04-09

“Bij Barcelona scoor ik soms haast onbedoeld”

Lionel Messi is zich heel goed bewust van het verschil tussen zijn status bij FC Barcelona en die bij Argentinië. Hij scoort aan de lopende band bij Barça, maar weet die lijn zelden tot nooit door te trekken als international. Vrijdagavond was hij voor het eerst de vaste aanvoerder van zijn land en kopte Nicolás Otamendi uit zijn hoekschop de enige goal binnen tegen Venezuela.

Volgens bondscoach Sabella zijn de spelhervattingen van Messi niet veel slechter dan die van specialist David Beckham. “Beckham staat er uiteraard om bekend dat hij goede vrije trappen neemt, maar Messi is daar ook goed toe in staat. Daarom neemt hij bij ons het merendeel van de spelhervattingen op zich”, verklaart Sabella. “Natuurlijk heeft Messi méér kwaliteiten dan dat. Er zitten altijd twee kanten aan een superster en ik heb Messi zich altijd netjes zien gedragen buiten het veld. Als speler spreekt wat hij op het veld doet voor zich.”

Na de interland ging het, zoals zo vaak, over het verschil tussen club en land. “Ik maak constant doelpunten voor Barcelona, soms haast onbedoeld, en hier zoek ik er op alle mogelijke manieren naar, maar ik vind ze niet. Meestal is dat wel te verkroppen, heb ik er vrede mee dat ik het volgende keer beter kan gaan. Ik moet mezelf niet de druk opleggen om te móéten scoren”, aldus Messi in gesprek met TyC Sports.

In 61 interlands maakte Messi tot op heden zeventien doelpunten, een laag gemiddelde. Dat de nieuwe bondscoach Alejandro Sabella hem desondanks de aanvoerdersband toebedeelde, doet de aanvaller goed. “Ik wilde het graag en was er heel blij mee. De verantwoordelijkheid wordt er niet per se groter door, iedereen in het team heeft dezelfde verantwoordelijkheid. Ik vond het er inmiddels wel tijd voor en hoop dat de band me geluk brengt. Ik ben nu gewoon blij, rustig en dankbaar voor de aanvoerdersband.”