Nieuws Juni 2013

27-06

Brazilië door naar de finale

Met Neymar en Dani Alves in de basis heeft Brazilië rivaal Uruguay verslagen in de halve finale van de Confederations Cup. In Belo Horizonte won de ploeg van bondscoach Felipe Scolari met 2-1 door een late goal van Paulinho.

De overwinning was niet onverdiend, maar erg swingend was het ook niet aan de kant van Brazilië. De supporters in het Estádio Governador Magalhães Pinto waren nog aan het bijkomen van het massaal gezongen volkslied, toen David Luiz een strafschop veroorzaakte. De verdediger van Chelsea hing aan het shirtje van Diego Lugano en de scheidsrechter kon niks anders doen dan naar de stip wijzen. Nota bene de ervaren topschutter Diego Forlán miste vervolgens de penalty. Al moet gezegd worden dat de redding van keeper Júlio César er mocht wezen. De Goddelijke Kanaries rommelden vervolgens maar wat aan, en ook Neymar was onzichtbaar. Tot een paar minuten voor rust, toen Neymar na een mooie balaanname zijn schot gekeerd zag worden door keeper Muslera, maar spits Fred de bal tegen de touwen werkte.

Na de openingstreffer werd Uruguay sterker. Een schot van Luis Suárez ging net naast, maar vlak na rust was het raak. Door slecht verdedigen van Brazilië kon topspits Edison Cavani de 1-1 binnenschieten. La Seleçao probeerde vervolgens de winnende treffer teveel te forceren. Verder dan schoten van Hulk en Luiz Gustavo kwam de ploeg niet. Uruguay kreeg in de slotfase de beste kansen op een plek in de finale. Thiago Silva kopte bijna en en eigen doel, en Cavani miste een grote kans. Scolari was al met zijn assistenten aan het overleggen over de te volgen strategie in de verlenging, toen Paulinho uit een corner van Neymar de winnende treffer scoorde.

Neymar liet bij vlagen zijn geweldige spel zien, maar toonde ook negatieve trekjes. Zo ging hij als een stervende zwaan neer na een handcontact met Walter Gargano. De tegenstander in de finale wordt donderdagavond bekend. Dan spelen Spanje en Italië tegen elkaar.