Nieuws September 2017

24-09

#CampNou60

Op 24 september 1957 vond het eerste duel plaats, en exact 60 jaar later is Camp Nou nog altijd het mooiste stadion dat de wereld kent. De machtige kolos in hartje Barcelona viert vandaag haar zestigste verjaardag, en Can Barça kon dit niet ongemerkt laten passeren. Honderden onvergetelijke momenten hebben in het grootste stadion van Europa plaatsgevonden. 

Zelfs in 1957 waren er al meer dan 90.000 toeschouwers aanwezig bij het debuut van Barça op het nieuwe veld, het letterlijke Camp Nou. Het stadion heeft de debuten meegemaakt van namen zoals Ronaldinho, Cruyff, Messi en Puyol. Het stadion was er toen er afscheid genomen moest worden van legendes zoals Xavi en Pep Guardiola, of toen het gehele stadion in een mozaïek een eerbetoon bracht aan de overleden Johan Cruyff. De openingsceremonie van het WK voetbal en de voetbalfinale van de Olympische Spelen van 1992.

Gedurende de dag hebben vele spelers en ex-spelers een eerbetoon gebracht aan het stadion, dat in de komende jaren helemaal vernieuwd zal worden. Jasper Cillessen, Luis Suárez en Piqué lieten allemaal weten nog meer dan tevreden te zijn met het stadion. Ook oud-spelers zoals Bojan en Marc Bartra waren van de partij bij de felicitaties. Het eerstvolgende duel in Camp Nou staat gepland op 1 oktober, wanneer Barça in een thuisduel de strijd aan zal gaan met Las Palmas.

Foto: www.fcbarcelona.cat 

Gerelateerd nieuws