Nieuws September 2013

30-09

Cesc: “Wij moeten een stap extra zetten”

Naast coach Tata Martino kon ook Cesc Fàbregas zijn verhaal doen tijdens de persconferentie. Met de afwezigheid van Messi is het waarschijnlijk dat hij de positie in de aanval overneemt. “Ik ben zeer geschikt voor 3 verschillende posities. Het maakt niet uit waar ik moet spelen. Het belangrijkste is dat ik team kan helpen.”

Cesc nam deze positie pas in sinds hij bij Barcelona kwam: “Als valse negen heb ik meer aanvallende verantwoordelijkheden. Ik heb me goed aangepast op deze positie.  Ik moet nog wel vaker echt de verantwoordelijkheid nemen. We zijn bedroeft door de afwezigheid van Messi. Hij is de beste van de wereld en kan op elk moment het verschil maken. Maar als hij niet mee kan doen moeten de andere spelers de extra stap zetten. Het zal een goede test voor ons zijn.”

Cesc zit lekker in zijn vel: “Ik voel me goed, ik heb vertrouwen en ben lichamelijk in orde. Ik weet wat Martino van me wil en dat is belangrijk. In het verleden miste ik continuïteit. Vaak begon ik zeer sterk maar zwakte het later wat af. Nu moet ik mijn vorm handhaven.”