Nieuws Juli 2014

15-07

Cruijff hekelt beleid Barça

Johan Cruijff, de legendarische nummer 14 die als speler én trainer bij FC Barcelona werkzaam was, heeft zich kritisch uitgelaten over de recente transfer van Luis Suárez naar Barça. Cruijff is van mening dat Barcelona haar eigen speelstijl en identiteit aan het verloochenen is. Dit schreef hij in zijn column, die maandagochtend verscheen in De Telegraaf.

Een jaar geleden fronste Cruijff zijn wenkbrauwen al, toen Neymar werd aangetrokken door toenmalig voorzitter Sandro Rosell. Door de recent aangekondigde komst van de Uruguayaanse aanvaller Luis Suárez, voelde Cruijff zich geroepen opnieuw zijn zegje te doen in zijn wekelijkse column in de Telegraaf. ''Barcelona neemt steeds meer afstand van het voetbal. Ik zien niet hoe je met Messi, Neymar en Suárez in een ploeg goed positiespel kunt spelen. Drie individualisten, dus kiest Barcelona voor acties en niet voor een geheel als voetballend elftal'', zo schrijft Cruijff in zijn column. Wel vindt hij de Uruguayaan een goede voetballer. ''Een uitstekende speler, maar wel met een eigen karakter. De speelwijze, die onder Frank Rijkaard en Pep Guardiola is ontwikkeld, wordt dus steeds meer afgezworen.''

Cruijff hoopt dat het huidige bestuur van Barcelona een voorbeeld neemt aan Bayern Munich, de club van voormalig Barça-trainer Pep Guardiola. Volgens Cruijff laten Bayern en het Duitse elftal zien dat je met aantrekkelijk voetbal nog altijd prijzen kan winnen. Ben je het eens met de uitspraken van Cruijff, of denk je dat Suárez wel zal renderen in het elftal van Barça? Laat het weten in de comments.