Nieuws April 2016

14-04

Deceptie bij Barcelona

Woensdagavond was voor FC Barcelona een dag om snel te vergeten. In het Vicente Caldéron ging de ploeg met 2-0 onderuit tegen Atlético Madrid, en dit pijnlijke verlies betekende dat Barcelona is uitgeschakeld in de strijd om de UEFA Champions League. De vorm van de afgelopen weken is dramatisch, en Barcelona moet oppassen om te voorkomen dat het gehele seizoen als een kaartenhuis in elkaar zakt. De wanvertoning tegen Atlèti zorgde voor veel reacties, onder de spelers, maar ook onder trainer Luis Enrique. Barcelona moet zondagavond opnieuw aan de bak als ze Valencia treffen, en dat in een periode waarin zelfvertrouwen ver te zoeken is. Luis Enrique stak de hand in eigen boezem, en gaf aan dat de nederlaag meer dan terecht was.

''We hadden hoge verwachtingen voor dit duel, maar helaas zullen we de titel dit jaar niet grijpen. Het team is erg teleurgesteld. We moeten deze nederlaag accepteren, en beseffen dat dit de dingen zijn die bij topsport horen. We zullen beter moeten gaan presteren.'' Heel Barcelona viel uit de toon, en op aanvoerder Iniesta na was er geen voldoende te noteren in de Catalaanse ploeg. ''We moeten hoop houden, omdat we weer twee lastige duels voor de boeg hebben. We zijn duidelijk niet in onze beste vorm, maar ik blijf erg trots op  mijn spelers en wil de fans excuseren voor deze uitschakeling'', waren de woorden die Enrique tot de pers deed. Verdediger Piqué benadrukte dat het perfecte seizoen niet bestaat, en dat het erg lastig is om voortdurend op topniveau te presteren.

Ook andere spelers lieten zich horen. Jordi Alba blijft hoopvol. ''Op de belangrijke momenten missen we momenteel net dat kleine beetje, maar we kunnen nog steeds het seizoen met twee prijzen afsluiten. We moeten ons nu richten op de competitie en de beker, en er liggen nog twee prijzen in het verschiet.'' Aanvoerder Andrés Iniesta was ook teleurgesteld. ''In deze moeilijke tijden ontstaan er altijd twijfels, maar we moeten verder. Het is lastig om te accepteren dat we uit zo'n groot toernooi zijn.'' De tegenstanders, Atlético Madrid, waren vanzelfsprekend dolblij met het resultaat. Het enclave van Diego Simeone voegt zich bij Real Madrid, Bayern en Manchester City in de halve finales.