Nieuws April 2009

15-04

Deco: "Het is bijna onmogelijk Messi af te stoppen"

Barça-Chelsea betekent een weerzien tussen oud ploeggenoten Deco en Messi. De Braziliaanse Portugees was tijdens zijn verblijf in Barcelona een beschermheer voor de opkomende Messi. Hij gedroeg zich als de grote broer van de zeer jonge Lionel en ontfermde zich over het jonge talent dat tussen de sterren als Ronaldinho en Eto'o bij de selectie werd toegevoegd.

Vanuit Londen is Deco de ontwikkeling van Messi blijven volgen: "Hij is ongelofelijk. Hij is een van mijn beste vrienden en is vandaag de dag bijna onmogelijk af te stoppen."

Over de ontmoeting met zijn oude liefde Barça reageerde Deco nuchter: "De loting heeft ons aan elkaar gekoppeld dus rest er niets anders dan tegen elkaar te spelen. Barça was een van de tegenstanders die we eerder in het tournooi wilden vermijden, maar nu we zo ver zijn gekomen kom je alleen nog maar topploegen tegen. Als we de finale willen bereiken, zullen we ze moeten verslaan, iets dat zeer lastig zal worden."

Er heerst geen revanche gevoel bij Deco, die begin dit seizoen niet op de verlanglijst stond van Guardiola. Pep was niet gecharmeerd van de invloed van Deco binnen de spelersgroep en mocht voor een zacht prijsje vertrekken. "Ik blijf een groot liefde voor Barça houden. Ik heb het er zo naar mijn zin gehad. Ik heb niets anders dan goede herinneringen aan de club, de stad en Catalunya. Als het maar even kan, keer ik er terug om mijn vrienden te ontmoeten."