Nieuws Oktober 2014

24-10

Enrique: “Suárez zal minuten maken”

Luis Enrique heeft tijdens een persconferentie aangegeven dat zijn voornaamgenoot Luis Suárez minuten zal gaan maken gedurende El Clásico.

De Uruguayaan zal dus zijn debuut gaan maken voor Barcelona als hij fit blijft. Of hij ook zal starten wilde de coach niet prijsgeven. Over de aanpak die Barcelona zal hanteren was Enrique duidelijk: “Onze speelstijl blijft ongeacht de tegenstander altijd hetzelfde. We zullen hier niets aan veranderen. We weten dat Madrid veel kwaliteit heeft”.

Enrique zal als coach zijn El Clásico debuut gaan maken: “We willen graag het spel onder controle hebben. Duidelijk is dat we zo vaak mogelijk de bal willen hebben. Daarnaast is het de taak om zo min mogelijk fouten te maken”.

Busquets ontbrak uit voorzorg in de selectie tegen Ajax: “Met Busquets gaat het prima. Hij heeft meegetraind en is beschikbaar”. Enrique wilde daarnaast niet speculeren maar is duidelijk wat hij wil. “We gaan voor de overwinning”. Hij wilde dan ook niet ingaan op de mogelijke records van Bravo en Messi: “Het belangrijkste is dat we winnen in Bernabeu en dat we met 3 punten naar huis toe gaan”.