Nieuws September 2011

17-09

FC Barcelona - Osasuna 8-0

FC Barcelona heeft vanavond op niet mis te verstande wijze laten zien nog steeds een geweldige voetbalmachine te zijn. De Blaugranas lieten werkelijk geen spaan heel van de doorgaans toch taaie ploeg uit Osasuna, bij 8-0 bleef uiteindelijk het scorebord steken.

Opvallend was nog dat Osasuna voor het eerste gevaar zorgde. Abidal was nog niet helemaal bij de les en liet zich op de rand van zijn eigen 16 aftroeven, maar het leverde Osasuna niet meer op dan een hoekschop. Uit diezelfde hoekschop belandde een voorzet nog op de lat maar de bal bleek tot opluchting van Valdes al achter te zijn geweest. Het leek alsof Barcelona wakker geschud werd door deze opening want de ploeg legde de volgende 44 minuten een voetbalshow op de mat waar je u tegen zegt. Een knappe voorzet van Alves leidde het doelpuntenfestijn in. Messi wist er wel raad mee en werkte de bal over de doellijn. Een kleine 10 minuten later was het Fàbregas die de score verdubbelde na een fraaie opening van Messi. En ook de 3-0 van David Villa mocht er zijn. Een goede steekpas van Abidal kwam voor de voeten van de goaltjesdief en die wist er wel raad mee. De 4-0 kwam op bijna dezelfde manier tot stand, alleen mistte Villa in eerste instantie maar had hij geluk dat de bal via de kluts op het been van Osasuna verdediger Roversio kwam en tot ontsteltenis van laats genoemde het speeltuig over de doellijn ging. Binnen de minuut stond zelfs de 5-0 ruststand op het bord na een knappe actie van Fàbregas in de 16 die het overzicht behield en de bal aflegde op Messi die zo simpel zijn tweede van de avond mocht binnentikken. Een ongekende 5-0 ruststand was hiermee bereikt met een balbezit percentage van 85% !

Uiteraard ging na rust de handrem er wat op. Het drukke programma van FC Barcelona staat een hoge inspanning eigenlijk niet toe en op zo'n moment zie je dat de ploeg gas terugneemt. Het hoogtepunt van de avond viel echter wel nog na rust. Na een klein uur spelen legde Messi en Alves een paar mooie combinatie op de mat waarna de Argentijn en zeer fraaie pas in huis had op de opkomende Xavi. De Catalaan controleerde de bal beheerst en lobte de bal fraai over de uitgekomen doelman Fernandez heen. Hierna volgde nog de gebruikelijk wissels, onder andere Afellay kwam nog in de ploeg, en was het vooral genieten van individuele hoogstandjes. Een kwartier voor tijd gaven de Blaugranas echter nog eens een keer gas. Eerst was het Villa die op aangeven van Fàbregas de doelman kon uitkappen en de 7-0 wist aan te tekenen. Slechts twee minuten hierna was het weer Messi die mocht scoren. Een fraaie combinatie met opnieuw Fàbregas zette de Argentijn alleen voor de doelman en het afmaken was uiterst beheerst. Het publiek hoopte natuurlijk nog op de 10-0 maar die historische uitslag werd helaas niet meer behaald. Laat onverlet dat FC Barcelona opnieuw een avond geschiedenis heeft gemaakt en een ieder heeft kunnen genieten van voetbal zoals het gespeeld dient te worden!

Opstelling FC Barcelona: Valdes, Alves, Puyol (55' Maxwell), Mascherano, Abidal (46' Adriano), Xavi (61' Afellay), Busquets, Fàbregas, Thiago, Villa en Messi