Nieuws December 2022

05-12

Frankrijk gemakkelijk langs Polen

Frankrijk (met Dembélé) had geen moeite om Polen (met Lewandowski) te verslaan. Het kwaliteitsverschil was te groot. Lewandowski stond op een eiland en werd bijna niet bereikt. Frankrijk daarentegen kon vrijuit voetballen met zijn grootste ster in het middelpunt: Kylian Mbappé.

Op zijn 23e al een bepalende speler in het team van Frankrijk: 1 assist en 2 doelpunten. Doelpunten van een grote schoonheid. Polen had, in de eerste helft, best wel wat kansen maar ze konden ze niet verzilveren. Met name kansen voor de Polen in de 37e minuut.

Het lukte de Fransen om wel te scoren. Op aangeven van Mbappé scoorde Giroud zijn 52e doelpunt voor Frankrijk. 1 meer dan Thierry Henry. Daarmee is Giroud nu topscorer aller tijden van Frankrijk.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de 2e helft. In de 57e minuut scoort Giroud met een omhaal, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een overtreding. Doelpunt afgekeurd! Omdat Polen moest scoren werd Arek Milik ingebracht.

Het kon niet uitblijven: een doelpunt voor Franrijk. Mbappé schiet de bal in de korte bovenhoek van het doel: 2-0 voor de Fransen. De Polen weten dat er vanavond niets te halen is. Zeker als Frankrijk op 3-0 komt via, wie anders, Mbappé. Hij krult de bal in de kruising.

Uiteindelijk wordt het nog 3-1 door een benutte penalty van Lewandowski (in 2e instantie).

Omdat Engeland van Senegal won gaat de kwartfinale van de Fransen tegen de Engelsen (zaterdagavond 20.00 uur). Dat wordt er 1 van: puntje op de stoel.

Ousmane Dembélé: veel succes!!