Nieuws Mei 2008

20-05

Giovani wil het wel in de Premier League proberen

Giovani dos Santos haalde op de laatste speeldag in de Primera Division voor de eerste keer zwaar uit. Tegen Murcia scoorde de jonge Mexicaan zijn eerste competitietreffer voor Barça en hij voegde er meteen nog twee goals aan toe. Een hattrick dus, weliswaar geen zuivere, maar het kan tellen.
Twee dagen na zijn stunt lag Giovani op de operatietafel. Hij had al enkele weken last van een enkelblessure en dat euvel werd verholpen. De aanvaller is nu vier weken buiten strijd.
Het is niet zeker dat Giovani volgend seizoen nog voor Barça uitkomt. Hij is niet meteen de publiekslieveling en kreeg in Camp Nou reeds enkele fluitconcerten te horen. Vanuit de Premier League is er interesse voor Giovani: "Barça heeft mij veel gegeven en soms zou ik wel willen blijven. Er zijn echter andere zaken, zoals het gedrag van het publiek, die ook meespelen. Niemand wil voetballen waar hij niet echt geliefd is. Alles wijst er op dat mijn toekomt in Engeland ligt. Daar spelen ze het soort voetbal dat mij wel ligt."