Nieuws Augustus 2011

08-08

Girona - FC Barcelona: 1-2

Het is FC Barcelona gelukt om de finale van de Catalaanse beker te behalen. In Girona werd met 1-2 gewonnen van de plaatselijke FC.

Dat deze beker niet erg belangrijk is, bleek wel uit de opstelling. De enige bekende naam was Dos Santos, voor de rest stonden er allemaal spelers van Barça B op het veld. Bovendien zat Pep Guardiola ook niet op de bank. Barça kon met deze jongen spelers niet overtuigen en keek dan ook in de 32e minuut tegen een achterstand aan. Barça zette niet echt druk of kwam er simpelweg niet aan te pas, maar toch viel de gelijkmaker. Spits Lobato krulde de bal in de verre hoek en bepaalde zo de ruststand op 1-1.
Na rust viel er ook niet veel te genieten. Girona bepaalde het spel, maar het was Barça dat de voorsprong pakte. Via een mooie voorzet kon Riverola de bal simpel binnentikken: 1-2. Slechts twee schoten had Barcelona tot dan toe op goal gehad en beide waren dus raak.
Girona ging na de 1-2 op zoek naar de gelijkmaker, waardoor er wel gaten vielen voor Barcelona. Sergi Gómez zorgde er aan de zijde van de blaugrana’s tot maar liefst twee keer aan toe voor, dat Barça op voorsprong bleef. De weinig boeiende wedstrijd kende nog enkele kansen, maar het bleef 1-2. In de finale om de Catalaanse beker moet Barça het opnemen tegen stadsgenoot Espanyol.