Nieuws April 2012

11-04

Groen licht voor Afellay!

Woensdagmiddag was het dan eindelijk zover: Ibrahim Afellay kreeg het nieuws waar hij het grootste deel van dit seizoen op heeft gewacht. De medische staf van FC Barcelona gaf de Nederlander het sterk geanticipeerde groene licht, nadat hij voor maar liefst zes maanden en 21 dagen uit de running lag wegens een blessure. Ibi is hiermee weer onderdeel van Guardiola’s ploeg voor de meest bepalende laatste loodjes van het seizoen!

Op 22 september 2011 scheurde Afellay de voorste kruisband in zijn linkerknie. Een operatie was noodzakelijk en een aantal dagen later, op 3 oktober, ging de middenvelder onder het mes bij dr. Ramon Cugat en dr. Ricard Pruna. Vanaf dat moment kon Afellay alleen maar hard werken aan zijn herstelproces, dat maanden zou gaan duren. Of hij nog in actie zou kunnen komen in La Liga werd sterk betwijfeld, en er werd zelfs gevreesd dat hij het EK zou mislopen.

Maar Afellay gaf niet op. 18 maart kwam er een einde aan zijn individuele revalidatieplan in de gym en mocht Afellay het trainingsveld op voor het laatste gedeelte van zijn herstel, waarbij hij zich weer bij zijn teamgenoten mocht voegen. Drie weken later, een paar dagen na zijn 26e verjaardag, kreeg de Nederlander het mooiste verjaardagscadeau van allemaal: het groene licht om zijn rentree te maken.

Hoewel het einde van het seizoen in zicht is, liggen er nog genoeg kansen voor Afellay om minuten te maken, met zowel competitiewedstrijden als de strijd om de Spaanse beker en de Champions League titel op het programma.

Welkom terug, Ibi!