Nieuws Augustus 2010

12-08

Het gaat om teamprestaties

Andrés Iniesta wil ook dit seizoen weer om de grote prijzen spelen met FC Barcelona en heeft geen interesse in persoonlijke onderscheidingen, maar denkt in het collectief en wil graag het team helpen om nieuwe successen te behalen. In zijn loopbaan won de middenvelder tot dusver vier landstitels, tweemaal de UEFA Champions League en met de nationale ploeg van Spanje het EK van 2008 en het afgelopen WK.

"Prijzen winnen maakt me gelukkig" zei Iniesta tijdens de persconferentie van woensdag. "Mijn persoonlijke doelen zijn om als collectief weer bekers in de wacht te slepen. Dat maakt ook de fans gelukkig en daar gaat het om. Individuele onderscheidingen zijn onbelangrijk. Barça moet verdergaan met prijzen pakken."

Verder sprak Andrés over de mogelijkheid om intern de benodigde versterkingen te halen: "We hebben gelukkig in de jeugd veel talentvolle spelers die voldoende kwaliteiten hebben. Als een speler komt dan is die natuurlijk welkom, maar door spelers uit de jeugd in te zetten behouden we interne rust."

Iniesta kijkt uit naar het nieuwe seizoen al heeft hij nog een conditionele achterstand. "Ik ben nog niet zo fit als andere spelers, die al enige tijd trainen. Beetje bij beetje geraak ik ook in topconditie. Mijn ploeggenoten zijn al langer in training en beter in vorm, dus het is aan de coach om te bepalen of ik tegen Sevilla speel."