Nieuws September 2011

08-09

“Ik leer juist van Alexis Sánchez”

De aanval van Barcelona werd deze zomer versterkt met vleugelspits Alexis Sánchez van Udinese, waardoor het dringen wordt op de flanken in het team van Josep Guardiola. Pedro is echter niet bang dat hij door de komst van de Chileen niet meer aan spelen toe zal komen bij Barcelona.

De Spaans international is er juist blij mee dat de Catalanen erin geslaagd zijn de gewilde Chileen vast te leggen. “Hij is een geweldige speler”, laat Pedro weten in de Spaanse media. “Het is altijd goed voor onze aanval om spelers als hij erbij te hebben. Hij behoort tot de beste spelers ter wereld, dat is alleen maar een goede zaak.”

Ondanks de toegenomen concurrentie vreest Pedro niet voor zijn plaats bij Barça. “Ik leer juist van Alexis Sánchez”, verwacht de buitenspeler. “Alle voorhoedespelers zullen voor hun plaats in het team moeten strijden, en we zullen allemaal voor een basisplek gaan. Maar we blijven een team, en Sánchez kan een sleutelrol gaan vervullen en erg belangrijk gaan worden voor ons spel.”