Nieuws Augustus 2013

12-08

Internationals vliegen uit

In aanloop naar de eerste competitiewedstrijd kent FC Barcelona geen ideale voorbereiding. Veel blaugranas moeten namelijk deze week aantreden voor hun land.

De spelers waren maar net terug van de Aziëtour maar sommige blaugranas mochten direct hun koffer weer inpakken. Victor Valdés, Jordi Alba, Andrés Iniesta en Cristian Tello reizen af naar Zuid-Amerika om het woensdag op te nemen tegen Ecuador. Cesc Fàbregas was ook geselecteerd maar hij moest zich afmelden wegens een enkelblessure. Xavi heeft rust gekregen van de bondscoach.

Alexis Sánchez zal namens Chili spelen tegen Irak, het duel vindt woensdag plaats in Denemarken. Een boeiend duel wordt verwacht in Rome, waar Lionel Messi en Javier Mascherano het opnemen tegen Italië. Dani Alves en Neymar spelen met de Goddelijke Kanaries een oefeninterland in en tegen Zwitserland.

Het is te hopen dat de spelers fit terugkomen in Barcelona want zondag speelt Barça tegen Levante. Trainer Gerardo Martino moet derhalve werken met een kleine selectie. De verwachting is dat de groep op vrijdag en zaterdag compleet is.