Nieuws Oktober 2011

12-10

Keita terug, internationals woensdag terug

De paar spelers die niet afwezig waren in verband met internationale verplichtingen stonden na drie dagen gegeven rust voor het eerst weer op het trainingsveld. Seydou Keita was de enige teruggekeerde international en de Malinees trainde met Pinto, Maxwell, Iniesta, Fontàs en tien spelers uit het Barça B team.

Josep Guardiola wacht nog steeds op het grootste gedeelte van zijn spelers, maar was in elk geval in staat om in elk geval Seydou Keita weer te verwelkomen in het Ciutat Esportiva. De middenvelder kende een succesvol weekend, waarin zijn nationale team Mali zich wist te kwalificeren voor de laatste rondes van de African Nations Cup. De andere spelers uit het eerste team waren Pinto, Maxwell, Iniesta en Fontàs. De coachende staf deed eveneens een beroep op tien reservespelers van Barça B, namelijk Masip, Kiko Femenía, Rodri, Muniesa, Rosell, Planas, Montoya, Riverola, Gustavo en Deulofeu.

Woensdagavond staat de volgende sessie gepland, en tegen die tijd zou Pep ook weer de meeste van zijn spelers terug moeten hebben, waarna hij kan gaan nadenken over de aankomende competitiewedstrijd, in eigen thuis, tegen Racing Santander (20:00). De ploeg zal ter voorbereiding van dat duel viermaal trainen, namelijk woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Alleen de laatste sessie zal in Camp Nou afgewerkt worden. De regerende kampioen, zonder de geblesseerde Afellay en Alexis, zal haar koppositie verdedigen tegen Racing, een van de teams die zich momenteel in de degradatiezone bevinden. De dag erna mogen alle spelers van een vrije dag genieten.