Nieuws Januari 2011

11-01

Kritiek op uitverkiezing Messi

De Fifa verkiezingen van maandagavond hebben in de pers voor nog al wat kritiek gezorgd. De Spaanse kranten waren het bijna allemaal eens, dat niet Messi maar Xavi of Iniesta de Gouden Bal had moeten winnen. Zo schrijft de krant AS dat de winst van Messi een deceptie is voor Spanje. Marca vond door de winst van Messi, de wereldkampioenen Xavi en Iniesta volledig genegeerd waren en kopte dan ook “Minachting van wereldkampioenen”


Ook in Italië reageerde de kranten vol ongeloof over de uitverkiezing van Messi. “Messi? Nooo” luide de kop op de voorpagina van La Gazzeta dello Sport. Deze krant noemde de uitverkiezing van Messi “onbegrijpelijk en onrechtvaardig”. Il Corriere dello Sport uit Rome herinnert eraan dat de rol van Argentinië tijdens het Wereldkampioenschap teleurstellend was en dat FC Barcelona in de Champions League verloor van Inter Milaan.


De negatieve uitlatingen van de kranten had dus alles te maken, met het feit dat Messi al in de kwartfinale werd uitgeschakeld met Argentinië en dat hij ook met FC Barcelona de Champions League niet wist te winnen. Toch was er nog wel één krant in Spanje positief over de uitverkiezing van Messi. Dit was de Catalaanse krant Sport. Die schreven juist dat Messi een terechte winnaar is die geen wereldkampioenschap nodig heeft om uitgeroepen te worden tot beste speler van het jaar.