Nieuws Januari 2009

25-01

Laporta wil voortaan stemmen via internet

Barça's voorzitter Joan Laporta wil de statuten van de club aan gaan passen met het voorstel om bij de eerstvolgende presidentsverkiezingen gebruik te gaan van 'stemmen via internet'. Tot op vandaag mogen de socios alleen bij aanwezigheid op een aangewezen locatie - meestal Camp Nou - stemmen. Dat is bijvoorbeeld anders als in Madrid, waar de socios hun stem ook via de post kunnen opsturen. Juist deze postzendingen zijn bij de laatste verkiezingen in Madrid zo frauduleus gevoelig geweest, dat het de kop kostte van voorzitter Calderón. De inmiddels ex-voorzitter Calderón liet genoeg enveloppen met zijn naam er in vervaardigen, waardoor hij de laatste verkiezingen onterecht won. 

Laporta wil de mogelijkheid tot stemmen gaan moderniseren door naast de traditionele gang naar het stadion ook gebruik te maken van het internet. "Dan kunnen de socios wereldwijd stemmen."

Of het voorstel door het asamblea wordt goedgekeurd is nog de vraag. Goedkeuring zou betekenen dat ook de socios die in Nederland woonachtig zijn voortaan mee kunnen beslissen over de keuze van een voorzitter.