Nieuws Februari 2016

05-02

Leo Messi deelt gouden bal met jeugd

Leo Messi is waarschijnlijk de beste speler aller tijden, maar hij is ook een aardige vent buiten het veld.
De Argentijnse superster besloot zijn vijfde Ballon d'Or trofee met de jongeren in de Barça academie delen, omdat hij weet dat de beroemde Masia een grote rol heeft gespeeld in zijn ontwikkeling om de speler te worden die hij nu is.

Hij ontmoette Juanma García, Arnau Comas, Alex Rico, Pablo López en Pau Prim, de aanvoerders van de vijf jongeren eerste teams, van U10 tot en met U19, en beantwoordde al hun vragen over zijn professionele en persoonlijke leven, hij gaf ze ook tips om zijn succes te evenaren op een dag.

Messi weet wat deze jeugdspelers meemaken op dit moment en zei. "dit is een zeldzame kans, niet alleen in het voetbal, maar ook in het leven, Barça geeft je de kans om te studeren, om te groeien en om een ​​opleiding te krijgen". 

Messi keek terug op de dagen in La Masia. "Het was moeilijk voor mij, want het was zo'n grote verandering", legt hij uit. "Ik liet veel achter in Argentinië en ik zag mijn familie maar één of twee keer per jaar en dat was erg moeilijk voor mij. " Hij werd ook gevraagd wat hij doet om gemotiveerd te blijven na het winnen van alles wat er te winnen valt met FC Barcelona. "Deze club heeft altijd als doel om te winnen en ik wil mijn carrière eindigen met zo veel mogelijk titels", zegt hij.
Wat betreft de bewering dat hij de grootste speler aller tijden, voegt hij eraan toe dat "alleen maar om mensen al te horen zeggen en denken dat maakt mij al heel trots, maar ik probeer er niet teveel aan te denken".