Nieuws Maart 2017

02-03

Luis Enrique gaat Barça verlaten

Groot nieuws bij FC Barcelona: Luis Enrique bevestigt woensdagavond, na de 6-1 zege op Sporting Gijon, dat hij na dit seizoen vertrekt als hoofdtrainer.

Enrique maakt het seizoen af en geeft dan het stokje over aan zijn opvolger. Dat heeft de Spaanse trainer, die in de zomer van 2014 begon aan zijn klus, woensdagavond bekendgemaakt na de klinkende 6-1 zege op Sporting Gijon, toevallig zijn oude werkgever.

"Ik zal volgend seizoen niet de trainer van Barcelona zijn", zei Luis Enrique, wiens contract komende zomer afloopt. "Ik heb rust nodig. Ik wil de club bedanken voor het vertrouwen en de spelers voor hun inzet en professionalisme."

De periode van Enrique was er een van hoge pieken en diepe dalen. In zijn debuutseizoen stond hij op de drempel van een ontslag, maar knokte hij zich met Barça uiteindelijk naar drie prijzen: de landstitel, Copa del Rey en Champions League. Vorig seizoen pakten de Catalanen onder zijn leiding de landstitel en beker.

Dit jaar verloopt minder voorspoedig, als i ser nog steeeds kans op de triple. Real Madrid heeft slechts 2 verliespunten meer in de Prmera Division, competitie en Barça staat in de finale van de Copa del Rey.
In de Champions League is wél een wonder nodig om uitschakeling te voorkomen na de 4-0 nederlaag in het heenduel met Paris Saint-Germain.

Er werd al lange tijd gespeculeerd op het vertrek van Luis Enrique en nu de beslissing is gevallen zal het waarschijnlijk het startschot zijn van een stroom aan geruchten over zijn opvolging.