Nieuws Oktober 2014

13-10

Luxemburg - Spanje 0-4

Luxemburg was zondagavond de tegenstander in de kwalificatiereeks voor het EK 201. In het
Stade Josy Barthel in Luxemburg wist La Roja met 0-4 het uitduel te winnen. Dit was het eerste duel met Andrés Iniesta als aanvoerder van het Spaanse elftal. Daarnaast kwamen in deze wedstrijd alle Barça spelers in actie.

Door het goede spel van Spanje had het team van Vicente del Bosque, zoals verwacht, het betere van het spel. Toch duurde het tot de 26e minuut voordat La Roja op voorsprong kwam. Luxemburg kwam maar zelden tot aanvallen, maar kreeg in de 37e minuut toch een kans, maar David De Gea wist de inzet te keren. Kort voor rust wist Alcácer vanuit een mooie combinatie te scoren en zo voor de 0-2 ruststand zorgde.

Na rust was hetzelfde spelbeeld te zien: een sterker Spanje. Ook in de tweede helft duurde het lang voor La Roja dit in treffers uit wist te drukken. Halverwege de tweede helft wist Diego Costa voor 0-3 te zorgen, waardoor het duel beslist was. Kort voor tijd tekende invaller Bernat voor het vierde Spaanse doelpunt en bepaalde de eindstand op 0-4.

Opstelling Spanje: De Gea, Carvajal, Piqué, Bartra, Jordi Alba, Busquets, Koke, Iniesta (70’ Pedro),  Silva (70’ Bernat), Alcácer and Diego Costa.