Nieuws Mei 2012

14-05

Messi - C. Ronaldo 50-46

Lionel Messi mag zich voor de tweede keer in zijn carrière topscorer noemen van Spanje. De Argentijnse aanvaller van Barça scoorde zaterdagavond weleens waar niet, maar zijn voorsprong op Cristiano Ronaldo was groot genoeg. Door zijn vier goals tegen Espanyol, was hij al op het ongelofelijke aantal van 50 goals gekomen. Ronaldo probeerde in de wedstrijd tegen Real Mallorca de achterstand wel te verkleinen, maar kwam niet verder dan één doelpunt. Hierdoor mag Messi de Pichichi Award in ontvangst nemen.

Messi versloeg niet alleen Ronaldo met vier doelpunten verschil, maar de onderlinge strijd tussen de twee wereldsterren zorgden er ook voor, dat de productie ten opzichte van andere jaren ook omhoog ging. Het record, waar Ronaldo een jaar van kon genieten, van 41 doelpunten in de Primera División, heeft Messi ook ruimschoots verbeterd.

In de geschiedenis van FC Barcelona is het de elfde keer dat een speler van FC Barcelona topscorer wordt van de Primera División. Zo waren Mariono Martín, César Rodríguez, Cayentano Ré, Carles Rexach, Johan Krankl, Quini, Romario en Ronaldo zijn voorgangers. Hierbij was Quini, de enige speler tot nu toe, die twee keer topscorer van de Primera División was geweest. Hij wist in het seizoen 1980/81 20x te scoren en in het seizoen 1981/82 trof hij 26 keer het doel.