Nieuws Januari 2013

20-01

Messi: “Genieten van de sport”

Lionel Messi spreekt niet graag in het openbaar. Tijdens het gala waarbij de Argentijn zijn vierde Ballon d’Or in de wacht sleepte, was Messi onvoorbereid: “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Toen ik mijn naam hoorde was ik volledig verras.” Hij voegde daaraan toe: “Het is bizar om vergeleken te worden met sporters als Michael Jordan, Usain Bolt of Muhammad Ali. Ik vergelijk mezelf niet met andere sporters. Wie ben ik om me te meten aan anderen? Mijn werk is wat ik het liefste doe en als mijn carrière over is, zal ik daarop terugkijken.”

Messi vertelde dat de geboorte van zijn zoon Thiago zijn leven heeft veranderd: “Als ik mijn leven bekijk en denk aan ieder moment dan is alles anders. Thiago veranderde mijn leven veel meer dat de vier Gouden Ballen van invloed zijn geweest.”

Over het winnen van zijn vierde Ballon d’Or vertelde de aanvaller: “Ik ben trots op alles dat ik tot nu toe heb bereikt, maar ik wil altijd meer. Vorig seizoen hebben we de landstitel en de Champions League niet weten te winnen en dit seizoen wil ik die weer heel graag winnen. Ik ben mijn grootste criticus. Ik weet wanneer ik dingen wel of niet goed doe.”

Gevraagd naar het verschil van coachen tussen Josep Guardiola en Tito Vilanova, antwoordde Messi: “De stijl is hetzelfde bij de trainingen en hoe we wedstrijden voorbereiden. We doen dezelfde dingen als we de laatste jaren hebben gedaan.” Om daaraan toe te voegen: “Het is onverstelbaar wat het team heeft weten te bereiken. We houden allemaal van het voetbal en zijn daarnaast gewone mensen. De groep is hecht en blijft er plezier in houden. We kijken niet naar voetbal als werk maar als een manier van leven. We genieten vooral van de sport.”

De grote trofee die nog ontbreekt in de gigantische prijzenkast van de Argentijn is de World Cup voor zijn land. “Ik ben heel blij dat ik zo veel prijzen heb kunnen winnen met Barça en het zou fantastisch zijn als ik met het nationale team het WK zou winnen. Er is veel veranderd in het Argentijnse nationale team en ik ben heel blij dat het nu zo goed gaat.”