Nieuws Januari 2015

12-01

Messi grijpt naast Gouden Bal

Maandagavond vond het jaarlijkse FIFA-gala plaats in Zurich, en tijdens deze bijeenkomst die doorgaans de aandacht van de gehele voetbalwereld weet te trekken, heeft Lionel Messi niet zijn vijfde Gouden Bal voor beste speler van de wereld kunnen winnen. Hij moest voor het tweede jaar op rij zijn meerdere erkennen in Cristiano Ronaldo, die nu driemaal de beste van de wereld geweest, want ook in 2013 en 2008 was hij de beste, en nu in 2014. Messi ging er in de tussentijd vier keer vandoor met de prijs, waardoor deze twee spelers dus de afgelopen zeven edities de prijs verdeeld hebben.

Lionel Messi eindigde als tweede in de verkiezing, want de Argentijn verzamelde 15,76% van alle stemmen. Ronaldo won echter met een ruime voorsprong, want de Portugees kreeg 37,66% van alle stemmen. Doelman Manuel Neuer eindigde als derde in de verkiezing met een nipte achterstand op Messi. Voor deze verkiezing werden bijna 23.000 stemmen uitgebracht door voetballers, trainers en journalisten over de gehele wereld, en allen mochten drie namen kiezen voor de Gouden Bal. 

Messi werd wel geselecteerd voor een plek in het Team van het Jaar, evenals Andrés Iniesta. De middenvelder was afgelopen jaar opnieuw erg belangrijk voor Barcelona. Messi deelt zijn plek in de aanval met Arjen Robben en Cristiano Ronaldo, en op het middenveld zijn ook Toni Kroos en Di María geselecteerd. Het team van het jaar wordt compleet gemaakt door doelman Neuer en verdedigers Lahm, Thiago Silva, David Luiz en Sergio Ramos. De andere prestigieuze prijzen zoals trainer van het jaar vielen niet in handen van Catalanen, waardoor Barça met twee uitverkiezingen in het Team van het Jaar weer het thuisfront mag opzoeken.