Nieuws Oktober 2011

19-10

Messi: “Hoe meer ik scoor, hoe beter”

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo worden beschouwd als de beste en op één na beste speler van dit moment. Volgens de Argentijn is er geen sprake van een onderlinge strijd. “Ik heb geen duel met Cristiano Ronaldo. Dat is iets voor journalisten. Ik ben alleen geïnteresseerd in winnen met mijn ploeggenoten”, verzekerde de aanvaller. “Op zich is het logisch dat je, wanneer je uitspeelt, soms wordt uitgefloten. Ik vind het zelf prettig dat ik bijna overal warm word ontvangen. Tegen Ronaldo heb ik niets, echt niet”, aldus Messi. “Ik heb mezelf nooit vergeleken met Cristiano en wil de dingen niet beter doen dan hij.”

Lionel is nog 39 doelpunten verwijderd van het record van César Rodríguez, FC Barcelona's topscorer aller tijden. Op de vraag of hij dat record in zijn achterhoofd heeft, zegt Messi: “César verslaan is geen doel voor mij. Hoe meer ik scoor, hoe beter. Niet om daarmee records te verbreken, maar om titels te winnen met het team. Dat is waar ik in geïnteresseerd ben, omdat dat ervoor zorgt dat we gezamenlijk geschiedenis schrijven. We hebben al geschiedenis geschreven, maar we willen meer.”

De Argentijn wil woensdag tegen Viktoria Plzen opnieuw van waarde zijn. Onderschatting is volgens de aanvaller niet aan de orde. “Zoals gewoonlijk spelen we met respect voor onze tegenstander.”