Nieuws Juni 2017

08-06

Messi tekent deze week nieuw contract

Lionel Messi zet nog deze week zijn handtekening onder een nieuw contract bij FC Barcelona, zo melden diverse Spaanse media donderdag. De 29-jarige sterspeler van de Catalanen zou zijn tot medio 2018 lopende verbintenis verlengen tot de zomer van 2021, met een optie voor een extra seizoen.

In het contract zou bovendien een afkoopsom van 400 miljoen euro worden opgenomen. De clausule in de huidige verbintenis van Messi is 250 miljoen euro.

Later donderdag liet Messi in een korte reactie tegenover ESPN weten blij te zijn bij Barcelona en open te staan voor een langer verblijf. "Dit is waar ik altijd van gedroomd. Ik wil mijn loopbaan bij Barcelona afsluiten. We zullen zien of het ook zo loopt."

Oscar Grau, algemeen directeur van Barcelona, zei in januari dat er nogal wat haken en ogen zaten aan het langer vastleggen van de Argentijn.

Het probleem is dat Barcelona, dat dit seizoen werkt met een recordbudget van 695 miljoen euro, een salarisbeperking heeft en eerder al de contracten van Suarez en Neymar heeft verlengd. Messi verdient naar verluidt zo'n 22 miljoen euro per jaar.