Nieuws November 2013

18-11

Mogelijk 23 Blaugranas op WK 2014

FC Barcelona speler Alex Song heeft zich met Kameroen geplaatst voor de WK 2014. De oersterke middenvelder viel anders ook uit de toon in de kleedkamer van Barça want veel van zijn teamgenoten weten al dat zij een lang seizoen tegenmoet gaan.

In Yaoundé won Kameroen met 4-1 van Tunesië nadat de Ontembare Leeuwen uit met 0-0 gelijk hadden gespeeld. Het Tunesische team onder leiding van Ruud Krol had weinig in te brengen tegen Kameroen. Jean Makoun was de grote held bij de ontembare leeuwen. De middenvelder van Stade Rennes scoorde twee doelpunten. De andere treffers werden gemaakt door Pierre Webó en Benjamin Moukandjo. Alex Song speelde de hele wedstrijd.

De middenvelder van Barça schaart zich bij een hoop teamgenoten die al zeker zijn van een WK-ticket. De mogelijke deelnemers voor de WK namens FC Barcelona: Argentinië (Mascherano en Messi), Brazilië (Adriano, Dani Alves en Neymar), Chili (Alexis Sanchez), Kameroen (Alex Song, Jean Marie Dongou en Macky Bagnack), Nederland (Ibrahim Afellay), Spanje (Valdés, Fabregas, Piqué, Bartra, Xavi, Iniesta, Puyol, Montoya, Pedro, Busquets, Jordi Alba en Tello).

Mexico versloeg Nieuw-Zeeland met maar liefst 5-1 en is nagenoeg zeker van een plek op de WK. Jonathan Dos Santos is dus mits hij tegen die tijd fit genoeg is ook van de partij in Brazilië.