Nieuws September 2013

06-09

Neymar: "Naar mijn zin bij Barça"

Met het Wereldkampioenschap van 2014 in eigen land, is het Braziliaanse elftal automatisch geplaatst voor het toernooi. De Goddelijke Kanaries zal worden vertegenwoordigd door twee spelers van Barça: Dani Alves en Neymar. Laatstgenoemde werd deze zomer overgenomen van Santos en gaf in de voorbereiding naar het oefenduel van Brazilië tegen Australië komende zaterdag een persconferentie. Hierin sprak de jonge aanvaller openlijk over zijn overstap naar de Blaugrana’s. “Mijn doel is om in de beste competitie van de wereld te spelen. Iets wat ik bereikt heb nu ik bij Barça mag voetballen”, aldus Neymar, die vervolgde met: “Ik ken nu mijn plaats in de selectie en ik weet hoe iedereen speelt. Iedereen in de selectie leert mij ook goed kennen.”

De Braziliaan is ook enthousiast over de stad. “Barcelona is geweldig en relaxed, net als de club en met iedereen met wie ik werk“, vertelde de aanvaller. “Alles valt hier op zijn plaats. Ik heb het erg naar mijn zin in Barcelona.”

Er werd Neymar ook naar zijn spel gevraagd. “FC Barcelona geeft me de vrijheid om aan te vallen zoals bij Santos en het Braziliaanse nationale elftal. Dit neemt niet weg dat ik nu bij balverlies meer druk moet zetten. Hierin groei ik iedere dag, maar dit kan nog beter.”

Tot slot werd de Braziliaanse aanvaller naar zijn medespeler Lionel Messi gevraagd. “Messi heeft bewezen waarom hij vier keer tot Beste Voetballer ter Wereld is uitgeroepen. Sterker nog: hij heeft alles in zich om het vaker te worden. Ik bewonder en respecteer hem enorm”, verklaarde Neymar.