Nieuws Januari 2018

14-01

Nieuwe aanwinst Yerry Mina

Yerry Mina werd op 29 september 1994 in Guachené (Colombia) geboren. De boomlange (1.95m) centrale verdediger staat bekend om zijn overzicht en kopkracht. Hij maakte indruk met zijn imposante verschijning tijdens zijn presentatie. Deze spierbundel zet je als aanvaller niet zo makkelijk aan de kant. Colombiaans Catalonië was voor hem naar het stadion gekomen en hij waardeerde dat duidelijk. De flamboyante Colombiaan probeerde een truc tijdens het hooghouden, gooide er een dansje uit, nam uitgebreid de tijd om iedereen te bedanken voor hun tijd.

Jeugd

Mina stroomde in eigen land in 2013 door vanuit de jeugd van Deportivo Pasto. Hij vertrok in 2014 naar Santa Fe, waarvoor hij zeven doelpunten maakte in 67 competitieduels. Hij werd op 1 mei 2016 verkocht aan Palmeiras in Brazilië. Daarvoor debuteerde hij op 5 juli 2016 . Een week later volgde zijn eerste competitietreffer, tegen Santos.

Met Mina krijgt trainer Ernesto Valverde achterin eveneens de gewenste versterking. De lange verdediger is ook in aanvallend opzicht sterk, zo blijkt wel uit zijn statistieken. Voor Palmeiras maakte Mina negen doelpunten in 49 wedstrijden, in het Colombiaanse elftal tekende hij in negen interlands voor drie treffers.

Foto: www.fcbarcelona.com