Nieuws Februari 2009

24-02

Olympique Lyon-Barça 1-1

Barcelona heeft in de eerste wedstrijd tegen Olympique Lyon een 1-1 gelijkspel behaald. Een terechte uitslag na een wedstrijd, waarin de Fransen zeer stug en met veel mensen achterin verdedigden. Barcelona had hier veel moeite mee en wist nauwelijks gaatjes te vinden in de Franse achterhoede. Het ontbreken van Iniesta en een echte linksback (Puyol speelde op de plek van Abidal) deed zich gelden.
Lyon werd hierbij geholpen door een vroege goal van de Braziliaanse vrije trappen specialist Juninho, die vanaf de zijkant doelman Victor Valdes volledig verraste. Dus weer een achterstand waartegen Barcelona moest zien op te boksen.
Olympique Lyon kwam de eerste 20 minuten nog een aantal keren gevaarlijk door via met name Benzema, maar daarna leek zij haar kruit te hebben verschoten. In de eerste helft wist alleen Eto'o voor Barcelona nog gevaarlijk te worden, maar zijn schot eindigde op de paal.
In de tweede helft drong Barcelona nog meer aan, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Messi bleef onzichtbaar, evenals zijn andere collega's Eto'o en Henri voorin. Toch was het de laatste die uit een hoekschop Barcelona in de 67e minuut langszij bracht. Het was het laatste wapenfeit van een wedstrijd die uitging als een nachtkaars. Lyon kon niet meer en Barcelona koesterde de 1-1, beducht als men was voor een Franse counter. Marquez met name heerste achterin en zorgde dat de gelederen gesloten bleven.
Over twee weken, op woensdag 11 maart, zal thuis in Camp Nou de tweestrijd moeten worden beslecht. De uitgangspositie is goed, maar het is nog geen gelopen race.
Voor de Barça-supporters uit Nederland die met de fanclub naar de wedstrijd zullen reizen, staat er nog wel een serieuze wedstrijd op de agenda.