Nieuws Maart 2021

10-03

Paris Saint Germain - FC Barcelona 1-1

Barça stond voor de onmogelijke taak om een 4-1 nederlaag uit de thuiswedstrijd goed te maken om de volgende ronde CL te bereiken.
De hoop was gevestigd op een snelle goal. Het leek er in te zitten, want er waren halve en hele kansen in de eerste 15 minuten. Dembélé en Messi waren nadrukkelijk op zoek, maar hij viel niet. Barça speelde goed en energiek en een doelpunt was meer dan verdiend in deze fase. Dest raakte de lat na een fraaie actie over rechts en Messi miste de bal op een haar na een voorzet van Dembélé.
Maar pech lag op de loer en voor Lenglet in het bijzonder. Een meer dan twijfelachtige beslissing van de VAR zorgde er voor dat Paris een penalty kreeg en Lenglet geel. Mbappé faalde niet vanaf elf meter.
De opdracht bleef hetzelfde. Vier doelpunten maken en Barça bleef er voor strijden. Met name Dembélé werd keer op keer in stelling gebracht. Het was in minuut 37 dan toch raak. Wie anders dan Messi nam het voortouw en met een geweldige uithaal in de kruising zorgde hij voor de 1-1. Vlak voor rust was er gerechtigheid toen ook Barça een penalty kreeg na een charge op Griezmann. Maar Messi wist hem niet te verzilveren. Via de keeper en de lat geen doelpunt.
Ruststand derhalve 1-1 met een sterk spelend Barça dat het niet opgaf.
De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Een energiek Barça dat op jacht was. Messi had de kans na een briljante, door hem zelf opgezette aanval, maar wederom was het geluk niet aan zijn zijde. Het was allemaal nét niet vlak voor het doel of keeper Navas wist te redden. De tijd verstreek en ondanks het frisse spel leek Koeman het op te geven. Hij bracht drie wissels in de ploeg om verdere vermoeidheid van o.a. de sterk spelende Busquets te voorkomen.
Op deze manier spelend en strijdend zal Barça nog zeker een rol gaan spelen in de strijd om de twee resterende prijzen
(Primera Division en Copa del Rey). De rol in de Champions League is uitgespeeld maar het afscheid was op een waardige manier. Geen Remontada deze keer, het had zo maar wel gekund.