Nieuws Augustus 2013

07-08

Passie voor Neymar

De magie en het charisma van Neymar heeft ook Thailand bereikt. De Braziliaan was het middelpunt van alle aandacht in het Paragon Park, een winkelcentrum waar NIKE een evenement met vier Barça-spelers organiseerde. Gerard Piqué, Alexis Sánchez en Adriano Correia flankeerden de nieuwste aanwinst van FC Barcelona.

Het evenement duurde een uur en liet nog maar eens zien hoezeer een voetbalspeler een impact kan hebben op de media. Allereerst werd Neymar in een overvolle ruimte door de pers ondervraagd over de ‘Hypervenom’ voetbalschoenen van Nike, die gepresenteerd werden. Tien minuten later sprak hij met vier lokale media in een kort interview.

Ondertussen waren Piqué en Adriano het onderwerp van een fotoshoot voor sportkleding in een aansluitende kamer, terwijl Alexis geïnterviewd werd door FOX televisie. Dit gebeurde allemaal in ‘True Coffee’, een cafetaria in Bangkok dat speciaal aangepast is om evenementen zoals deze te kunnen laten plaatsvinden.

Het winkelcentrum Paragon Park stroomde ondertussen vol met Barça-supporters. Neymar, Adriano en Alexis betraden daar, in hun blaugrana shirts, een vierkant gebied met kunstgras dat omringd werd door schermen. Hier konden de Barça-spelers hun acrobatische kunsten vertonen. Het grootste enthousiasme voor de dag kwam toen het de beurt aan Neymar was. Met de bal aan zijn voet moest de Braziliaan de ruimte doorkruisen en scoren in een doel dat plotseling op een van de schermen verscheen. Neymar presteerde het beste van de drie (Alexis en Adriano), terwijl Piqué vanaf zijn stoel toekeek.