Nieuws Juli 2014

30-07

Pedro: “Blij met Enrique”

Woensdag nam aanvaller Pedro Rodríguez plaats achter de microfoon voor zijn persconferentie. Pedrito is blij met de aanstelling van Luis Enrique als coach. “We hebben al eerder samengewerkt toen ik nog voor Barça B uitkwam. Daardoor kennen we elkaar goed en weten we wat we aan elkaar hebben”, vertelde Pedro, die zijn zesde seizoen ingaat als speler van de Catalaanse selectie. “Het heeft me uiteindelijk doen besluiten bij Barça te blijven, de club die me heeft gemaakt tot wie ik nu ben”, vervolgde de aanvaller.

Vervolgens werd er over de komst van Luis Suárez gesproken. Pedro gaf aan zich niet te veel zorgen te maken over zijn plaats binnen de selectie: “We kennen allemaal onze plaats binnen het team en uiteindelijk beslist de coach wie speelt. Het gaat er uiteindelijk om dat we een goede teamprestatie neerzetten en zo een goed seizoen draaien”, aldus Pedrito die met meer grote namen in het team heeft gespeeld. “Ik heb van alle ploeggenoten wel iets geleerd. Dat zal met Suárez niet anders zijn, want hij is een hele goede spits”, aldus El Canario.

Tot slot werd Pedro gevraagd naar zijn positie op het WK, toen Vicente Del Bosque hem als vleugelverdediger opstelde. Pedrito verklaarde: “Wanneer de coach het nodig acht, zal ik er spelen en alles geven. Toch verkies ik een plek in de aanval boven een positie in de verdediging.”