Nieuws Maart 2012

08-03

Pers lovend over 'voetbalgod' Messi

Dat hij goed kan voetballen, bewees hij al jaren. Toch lukte het Lionel Messi woensdag opnieuw om een record te vestigen: vijf doelpunten in één Champions League duel. En dat bleef ook de internationale pers niet onopgemerkt.

De Duitse kranten 'Bild' en 'Kicker' hebben het over 'Voetbalgod Messi' en 'extraordinair'. De Spaanse krant 'Sport' zegt dat Messi 'geen voetballer is. Hij is buitenaards'. 'Mundo Deportivo' opent haar site met 'Mamma Mia, die Messi!'. Zelfs de Madrileense sportkrant 'Marca' kan niet achterblijven: 'Messi, fantastisch unicum. De beste'. Diezelfde krant citeert ook ex-blaugrana Rivaldo, die oppert om een speciale Gouden Bal in het leven te roepen, speciaal voor Messi.

Niet alleen de pers roemt Messi, ook zijn voetballende collega's praten vol lof over hun collega. Op Twitter schreef Wayne Rooney (Manchester United): 'Messi is een grap. Voor mij de beste ooit'. Atlético Madrid spits Falcao wist niet of hij nu naar de Champions League zat te kijken, of naar Messi op de Playstation.

Messi presteerde het om als eerste speler ooit, vijf keer te scoren in één Champions League duel. Hij scoorde al eens vier keer in één duel, maar daarin was hij niet uniek. Mede dankzij zijn vijf doelpunten verpulverde FC Barcelona opponent Bayer Leverkusen met 7-1. In het eerste duel werd het ook al 3-1, waardoor Barça over twee duels gezien met maar liefst 10-2 wist te winnen. In totaal scoorde Messi zeven keer tegen de Duitsers. Messi staat dit seizoen al op 12 Champions League treffers, twee keer zoveel als nummer 2 Mario Gomez (6 doelpunten).