Nieuws Augustus 2012

02-08

Piqué: “We hebben weer zin om te winnen”

Gerard Piqué heeft slechts vier trainingen nodig gehad om de motivatie van de selectie in te schatten aan het begin van het nieuwe seizoen. Hij voegde zich maandag, net als de andere Spaanse internationals, bij de groep na de vakantie na afloop van het EK. Piqué: “We hebben er allemaal zin in om het seizoen te beginnen. Er wachten ons vele uitdagingen, zoals het beginnen met een nieuwe coach en het integreren van Jordi Alba en de jongens uit het B team. De selectie is er echt klaar voor en we hebben weer zin om te gaan winnen.”

Vorig seizoen had de Catalaanse centrale verdediger last van een aantal blessures dat hem ervan weerhield om het seizoen te beginnen zoals hij dat wilde, maar dit jaar ziet alles er anders uit. Hij vertelt: “Ik voel me goed. Ik moet blijven werken en me wedstrijdfit krijgen om me ervan te verzekeren dat ik geen pijntjes heb vroeg in het seizoen, maar ik wil het team heel graag helpen zoveel als ik kan.”

Barça begint een seizoen dat opnieuw hectisch lijkt te worden met de Spaanse Super Cup tegen Real Madrid. Piqué geeft toe: “Winnen zou een boost aan ons zelfvertrouwen geven, maar het is niet essentieel. Het is een speciale competitie tegen een speciale rivaal. Madrid en Barça zijn twee teams met zoveel talent en selecties vol met geweldige spelers. Er is momenteel echt niet veel verschil tussen ons.”

Gerard Piqué sprak zijn lof uit over zijn jonge collega in de centrale verdediging, Marc Bartra, die wel eens een grote rol zou kunnen spelen dit seizoen. “Zoals ik hem heb zien trainen, ziet het ernaar uit dat hij klaar is om een rol te spelen in het eerste team en om te strijden voor een startplek. We hebben veel vertrouwen in hem.”