Nieuws April 2015

02-04

Piqué: “We moeten winnen”

Woensdag gaf Gerard Piqué een persconferentie voor het boek ‘Relats Solidaris’. De verdediger heeft meegewerkt aan het boek, waar de opbrengst ten goede komt aan het goede doel. Tijdens deze persconferentie sprak Piqué ook over de vorderingen van Barça tijdens dit seizoen. “In April spelen we tegen lastige tegenstanders”, aldus de Catalaan over de komende maand, die vervolgde met: “Maar we zullen goed moeten spelen om te winnen en titels te pakken.” Piqué gaf aan dat er, hoe druk de maand is, er gewonnen zal moeten worden. “Iedere maand is belangrijk, dus we kunnen ons geen misstap veroorloven. Dan is het harde werk voor niets geweest”, verklaarde de verdediger.

Vervolgens werd Piqué naar zijn persoonlijke vorm gevraagd. Piqué wist hier het volgende over te zeggen: “Ik voel me goed en vol vertrouwen. Daarnaast ben ik van waarde voor het team en dat geeft me nog meer vertrouwen.”

Tot slot ging de Catalaan in op de Barça filosofie. “Doordat we de drie beste aanvallers in ons team hebben, kunnen we met verschillende varianten op de Barça filosofie spelen”, vertelde de verdediger. “We domineren nog steeds tijdens de duels, daar is niets aan veranderd. Er is alleen iets veranderd in de manier waarop we kansen creëren”, vervolgde Piqué.

Video: www.fcbarcelona.cat