Nieuws April 2014

18-04

Pol Calvet geblesseerd

Barça B speler Pol Calvet zal de komende 4 tot 6 maanden hard werken aan het herstel van zijn zware hamstringblessure. De in Sant Cugat del Vallès, Catalonië, geboren centrale middenvelder is donderdag onder het mes gegaan om de hamstrings in zijn rechterbeen te behandelen.

De artsen Ramón Cugat Bertomeu en Sakari Orava bevestigden dat de operatie succesvol is verlopen. Cugat opereerde eerder met goed gevolg een groot aantal Barça-spelers, waaronder Xavi Hernández, Carles Puyol en Cesc Fàbregas. Ook Orava is geen onbekende arts in de voetbalwereld. De Fin heeft op zijn cliëntenlijst naast FC Barcelona ook Real Madrid, Sevilla, Chelsea, AC Milan en Juventus staan.

Pol Calvet kwam in 2007 naar La Masía, waar de middenvelder begon in het Infantil-team. Met de Juvenil A won hij in 2011 de triplet (regionaal kampioenschap, Copa de Campeones, Copa del Rey Juvenil) en in 2013 opnieuw de regionale titel. Calvet debuteerde op 23 maart 2013 met Barça B in de Segunda División A in de competitiewedstrijd tegen SD Huesca. In juli van dat jaar werd hij officieel speler van Barça B. Dit seizoen speelde de Catalaan tien competitieduels voor het team van Eusebio Sacristán.