Nieuws Februari 2017

16-02

PSG-FCB 4-0

Tja, een dreun van formaat op het Europese podium. Dinsdagavond stond FC Barcelona tegenover Paris Saint-Germain in het Parc des Princes om een eerste slag te slaan in de achtste finales van de Champions League. Can Barça kwam echter pijnlijk bedrogen uit. In Parijs hadden de blaugranas niets te vertellen tegen een superieur PSG met als resultaat een uiterst hoge berg die beklommen moet worden om uitzicht te houden op de kwartfinales.

De Franse ploeg van Unai Emery verspilde geen minuut om duidelijk te maken dat de geen enkele fase van de Champions League een eitje is. Na koud zes minuut tekenden de Fransen al een eerste kans aan en vlak erna moest Ter Stegen een arm in de strijd gooien om op reflex een inzet van Matuidi te weren, evenals de rebound. Barça kwam op het nippertje weg.
Dat duurde tot de achttiende minuut. Angel Di María verzilverde een vrije trap in één keer en het Parc des Princes ontplofte. En helaas voor Barça niet voor de laatste keer die avond.

Barça was duidelijk ver buiten haar comfortzone en kreeg haar balbezitspel niet opgelegd, waar PSG volop actie neerlegde. De blaugranas boekte naarmate de eerste helft vorderde wel iets meer vooruitgang op Franse helft, maar de beste kans was een schot van Andrés Iniesta in het zijnet.
De thuisploeg reageerde meteen op de counter. Een razendsnelle redding van Ter Stegen ontzegde Draxler de verdubbeling van de score, maar die volgde momenten later alsnog, toen Draxler een een-tweetje met Verratti verzilverde: 2-0.

Het fluitsignaal bracht de rust en voor Barça het moment om adem te halen. Niets ging volgens plan voor de blaugranas, maar er was nog een tweede helft, genoeg tijd om de achterstand recht te trekken.
Van dat strijdplan kwam echter niets terecht. PSG bleef volop gas geven en het derde thuisdoelpunt leek inde maak. Het was Di María die uiteindelijk de 3-0 op het bord zette met een mooie treffer in de rechterbovenhoek. Van erg naar erger voor Can Barça!

Kon het nóg erger? Ja, want PSG was nog niet klaar. Met 72 minuten op de klok, zonder tegenantwoord, had Cavani een enkele aanraking nodig om een klinkende 4-0 (!) op het scorebord te zetten.
Barça zocht naarstig naar een tegendoelpunt, zeker met het oog op het voordeel dat een uitgoal zou kunnen brengen. Maar geen enkele poging vond het net en teneergeslagen keerden de blaugranas huiswaarts met een enorme dreun om te verwerken.

Op 8 maart volgt de return in Camp Nou en Barça staat voor de haast onmenselijke taak om iets klaar te spelen dat in de Champions League geschiedenis nog nooit is gebeurd: een achterstand van vier (!) doelpunten goedmaken. Met vier goals in het eigen stadion zou het tweeluik gelijk getrokken worden; maar één enkele Franse tegengoal zou betekenen dat er zes Catalaanse doelpunten moeten vallen... Maar wie weet. Dit is het Barça dat meer dan eens de geschiedenisboeken herschreven heeft en nu moeten ze een uiterst wonderbaarlijk verhaal schrijven. En of dat gaat lukken zien we woensdag 8 maart.

Gerelateerd nieuws