Nieuws Juli 2014

03-07

Rakitic gepresenteerd in Camp Nou

Dinsdag was een spannende dag voor Ivan Rakitic. In de ochtenduren moest hij de medische tests ondergaan op het Ciutat Esportiva. Dit verliep allemaal buitengewoon goed voor de Kroaat.

Na de test mocht de middenvelder zijn vijfjarig contract ondertekenen, waarmee alles officieel werd en hij nu echt een Barça speler is.

Na dit officiële gedeelte ging Rakitic het veld op, waar hij werd voorgesteld aan pers en publiek. Dit was het eerste moment dat hij het blaugrana shirt om zijn schouders had. Nadat hij de bal een poosje had hoog gehouden en geposseerd had voor de vele fotografen, stond de persconferentie op het programma.

Tijdens het perspraatje bedankte hij eerst iedereen die zijn overgang naar Barça mogelijk hebben gemaakt. Na het winnen van de Europa League met Sevilla, wil hij met Barça nog meer titels winnen. De Kroaat liet ook zien te beschikken over een dosis humor, want toen Barça belde met de vraag of hij naar Catalonië wilde komen zei hij de tekst “Ja ik wil” zoals hij dat ook op zijn huwelijk had gezegd.

Met deze persconferentie was alle hectiek voorbij voor Rakitic en heeft FC Barcelona een nieuwe nummer 4. Sinds de invoering van vaste rugnummers bij Barça is de Kroaat de vijfde nummer 4. Guardiola, Andersson, Márquez en Fàbregas gingen hem voor. Zelf hoopt Rakitic net zoveel succes te hebben als Guardiola. Want hij hield er van hoe de oud-speler en -trainer van FC Barcelona speelde.