Nieuws Juli 2014

29-07

Rakitic: “Graag van waarde voor Barça”

Na de ochtendtraining van dinsdag gaf Ivan Rakitic een persconferentie over de stand van zaken in de voorbereiding van Barça. “Het gaat goed op de trainingen en ik merk dat ik grote stappen maakt”, aldus de middenvelder, die vervolgde met: “We werken hard om komend seizoen attractief en aanvallend te blijven voetballen.”

De Kroaat verruilde deze zomer Sevilla voor de blaugrana’s en ziet enige gelijkenis met de Andalusiërs: “Sevilla coach Unay Emery heeft dezelfde gedachte over voetbal dan we hier bij Barça hebben. Het verschil is dat er bij FC Barcelona intensiever wordt getraind. Ik leer steeds bij en in geniet met volle teugen. Daarom wil ik nog lang bij Barça blijven en me bewijzen voor het team en de fans.”

Rakitic kan op meerdere posities op het middenveld terecht en past zich er makkelijk op aan. “Ik speel graag op de positie waar ik van waarde kan zijn voor het team. Als het team maar presteert, dan maakt het mij niet uit op welke plek ik op het veld sta”, verklaarde Die Rakete.

Vervolgens werd de middenvelder gevraagd over collega Xavi. De Kroaat was zichtbaar blij met het nieuws dat El Profe bij Barça blijft. “Xavi is een symbool voor de club en ik kan nog veel van hem leren, zowel op als buiten het veld. Het is fantastisch nieuws dat hij bij ons blijft voetballen”, vertelde Rakitic.

Tot slot kwamen de aanvallers van het Catalaanse team ter sprake. “Lionel Messi, Neymar Jr en Luis Suárez zijn de beste voetballers ter wereld en ik kijk er al naar uit met deze spelers samen te werken”, zei Rakitic.