Nieuws September 2010

20-09

Reacties op blessure Messi

Terwijl iedereen die Barcelona een warm hart toe draagt met ingehouden adem in afwachting is van de ernst van de blessure van Messi, stromen links en rechts de eerste reacties binnen na de aanslag van Ujfalusi op de enkel van 's werelds beste voetballer. 

Trainer Guardiola reageerde indirect op de woorden van collega trainer Mourinho. De Portugees had namelijk eerder te kennen gegeven dat scheidsrechters zijn pupil Ronaldo beter zouden moeten beschermen. Guardiola zei na afloop dat het duidelijk moet zijn dat scheidsrechters niet alleen spelers als Ronaldo en Messi moeten beschermen, maar alle spelers beter beschermd moeten worden. 

 Mede doelpuntenmaker Piqué sprak zelfs van een succesvolle klopjacht op zijn teamgenoot. 'De klopjacht is succesvol geweest, het slachtoffer is gevallen. Het lijkt erop dat tegenwoordig alles geoorloofd is om grote voetballer een halt toe te roepen.'

Vandaag zal er hoogstwaarschijnlijk meer duidelijkheid komen over de ernst van de blessure. Wel denken de artsen van FC Barcelona dat de Argentijn zeker 2 weken niet zal kunnen spelen.