Nieuws Maart 2019

03-03

Real Madrid - Barça 0-1

FC Barcelona heeft na de midweekse winst (0-3) in de Copa del Rey-wedstrijd tegen Real Madrid opnieuw toegeslagen in de Spaanse hoofdstad. De Catalanen wonnen met 0-1 en vergrootten de voorsprong op Real met 12 punten. Hierdoor lijken de Madrilenen uitgeschakeld voor de titel.

In de eerste helft waren er kansjes voor beide ploegen, echt Clásico-waardig was het allemaal niet. Balverlies van Kroos leidde tot de 1-0 voor Barcelona. Na een flink aantal passes over een groot aantal schijven lepelde Rakitić de bal over doelman Courtois. Captain Ramos van Real liet zich weer gelden met een elleboog in het gezicht van Messi, maar zowel de scheidsrechter als de VAR deden niets met deze smerige overtreding op slag van rust.

In de tweede helft drongen de Madrilenen aan vooral via de razendsnelle, maar ook vaak te gehaaste Vinicius, die met een gekruld schot Ter Stegen bijna in verlegenheid bracht. Barcelona wachtte wat geduldiger kansen af en Alba, Messi en Dembélé schoten voorlangs. Diep in blessuretijd ging een inzet van Messi rakelings naast. Door deze overwinning hebben de Catalanen de meeste Clasico's gewonnen, 96 om 95 voor Real.