Nieuws Maart 2020

01-03

Real Madrid - FC Barcelona 2-0

In een nat Bernabeu begon Barça energiek aan El Clásico.
Maar na zo'n minuut of tien kwam Real er ook wat beter in. En waar Fc Barcelona niet écht bij het doel kwam, lukte dat Real wel.
Tot grote kansen kwam het niet. De eerste kans was voor Barça na ruim twintig minuten. Het was Griezmann die een mooie aanval net niet wist te bekronen, maar over schoot.
In minuut dertig de volgende. Nu was het Messi die met zijn rechterbeen Courtois echter niet wist te verschalken. Tussendoor was ook Real best wel dreigend, maar heel veel kansen leverde ook dat niet op.
De grootste kans kwam in minuut 34. Arthur kwam vrij voor Courtois, maar die kon de bal nog tot corner verwerken. Vlak daarna was het Messi die zijn schot zag gestopt door Courtois.
Al met al een eerste helft waarin de ploegen aan elkaar gewaard waren, maar waarin Barça wel de meeste kansen kreeg.
De tweede begon met hetzelfde beeld. Barça met wat meer balbezit, wel dreiging, maar weinig grote scoringsmogelijkheden.
Tot minuut 56. Het was Ter Stegen die Barça op de been hield met een geweldige redding op een schot n  kruising van Isco.
En vlak daarna was het Piqué die op de lijn redding moest brengen, gevolgd door een enorme kans voor Benzema, die over schoot. Real drong duidelijk meer aan in deze fase waarin Barça erg slordig was aan de bal.
De wedstrijd ontbrandde vanaf dit moment.
Braithwaite verving Vidal en met zijn eerste actie wist hij bijna direct te scoren. Een minuut later werd Barça in rouw gedompeld. Een schotje van Vinicius werd door Piqué van richting veranderd en dat maakte ter Stegen kansloos: 1-0 in minuut 71.
Barcelona vocht zich terug en de goed spelende de Jong lanceerde Messi, die de bal net niet goed voor zijn linker wist te krijgen. Het tempo ging omhoog. Twee wissels aan Barça-zijde om het tij te keren. Bijna lukte het Piqué met een kopbal uit een vrije trap. Ook Messi niet, die zelfs een gele kaart moest incasseren door een overtreding na eigen balverlies. Het zat er niet meer in, Real bleef relatief eenvoudig op de been in de laatste minuten. Zij maakte zelfs in minuut 92 nog een tweede treffer na een scherpe counter.
Barça moet derhalve de koppositie moet na één week al weer afstaan.